Contact

adres

Westhaven 65
2801 PN Gouda

bel ons

0182 – 60 30 85

Vaak gestelde vragen

u

Waar komen amandelen vandaan?

Wat zit er in amandel olie?

De amandel behoort tot de rozenfamilie en wordt daarom ook wel ‘De koningin van de rozenfamilie’ genoemd. Andere familieleden van de amandel zijn de perzik en de abrikoos. De amandelboom is familie van de pruimen. Botanisch gezien is het een steenvrucht en een oude voorvader van andere steenvruchten, zoals abrikozen, perziken en pruimen.

De prachtige amandelboom is een boom van gemiddelde grootte met wit-roze bloesem. Hij stamt uit het Midden Oosten en Noord Afrika, maar groeit nu vooral in het Middellandse Zeegebied en Californië.

 

u

Wat zit er in amandel olie?

Amandelolie is rijk aan onverzadigde vetzuren, vitaminen (A , B en E ), mineralen (calcium, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor en zwavel) , proteïne en carbohydraten. Een van de belangrijkste bestanddelen in amandelolie is vitamine E. Dit is een natuurlijke antioxidant die uw huid beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals uitlaatgassen en rook. Daarnaast helpt het huidveroudering tegen te gaan door de eiwitten die amandel olie bevat. Amandel olie bevat veel essentiële vetzuren die een belangrijke aanvulling vormen op de regulatie van het vetgehalte in de huid. Een andere belangrijke aanvulling die onze huid nodig heeft zijn meervoudig onverzadigde vetten, deze dragen bij aan een goede bloedcirculatie en ondersteunen het natuurlijke afweersysteem van de huid. De combinatie van deze eigenschappen maken amandel olie tot een krachtige en veelzijdige huidverzorging.