Gebruik van amandelolie

In de keuken

Amandelolie kan gebruikt worden in de keuken, het is heerlijk in salades en in gebak. Het kan verwerktworden in dressings. Verder wordt het gebruikt voor het bestrijken van vissen die op de grill of boven houtskool worden bereid en voor het bruineren van geschaafde amandelen.

Beauty product

Amandelolie is ook een beauty product. Het kan puur gebruikt worden of in lotions en crèmes. Het is een heerlijk basisolie om met etherische oliën of andere basisoliën te mengen.

Babyverzorging

Amandelolie is vooral geschikt voor babyverzorging, zeer droge en schilferende huid en hoofdhuid, rimpels, zonnebrand, nagelriemverzorging, eczeem, psoriasis en helpt littekens te genezen en te vervagen. De olie reguleert het vochtgehalte en vermindert huidirritaties.

Massageolie

Amandelolie is een niet-drogende olie en om deze reden ook uitermate geschikt voor het aanbrengen op een droge of rijpere huid. Amandelolie wordt verdragen door mensen met een overgevoelige huid. Hierdoor is het zeer geschikt als massageolie.

Gezichtreiniger

Bij regelmatig gebruik heeft amandelolie een zeer gunstig effect op de huid. Zo kan amandelolie gebruikt worden als gezichtsreiniger. Voor het slapen gaan de huid insmeren met deze olie zorgt voor een optimale werking de hele nacht lang. Enkele druppels pure olie is voldoende.

Haarconditioner

Amandelolie is ook een remedie tegen droog en pluizig haar. Je verwarmt de amandelolie, eerst de hoofdhuid zachtjes inmasseren en vervolgens het haar insmeren met de amandelolie. Minstens een half uur laten intrekken of bijvoorkeur de hele nacht, en daarna het haar wassen. Het haar knapt er zichtbaar van op.