Over de producent

VIGOR is een jong Belgisch bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van koudgeperste oliën waaronder amandelolie.
VIGOR amandelolie staat synoniem voor kwaliteitsvolle en natuurlijke olie. Vandaar dat we een streng gecontroleerd productieproces hanteren en er steeds over waken dat we de beste grondstoffen selecteren. Zowel voor ons als voor de klant is dit de beste garantie voor een degelijk en smaakvol product. Bij de aankomst van de grondstoffen in ons bedrijf wordt er een lotnummer toegekend aan het product dat het heel het productieproces meedraagt, van levering tot de uiteindelijke botteling. Op die manier is de traceerbaarheid van leverancier tot consument gegarandeerd.
 

Wat maakt VIGOR uniek?

Er zijn verschillende productiemethoden voor het verkrijgen van amandelolie uit de amandelen. Verhitting vergemakkelijkt de winning van olie, maar heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van de olie. Onze amandelolie wordt gewonnen met behulp van ‘koude persing’.
Indien nodig worden de zaden voor de verwerking gereinigd, daarbij worden onzuiverheden en stof verwijderd. Vervolgens wordt overgegaan op een eenmalige langzame persing zonder voorverwarming van de zaden en noten. Om de essentiële voedingswaarden te behouden, wordt nauwgezet toegekeken dat de temperatuur van de uitgaande olie de drempel van 40° Celsius niet overschrijdt.

Vertrekkende van het standpunt dat de beste zaden en vruchten nodig zijn voor het maken van goede oliën, in combinatie met een eerlijke artisanale productiemethode, een nauwgezette kwaliteitscontrole en traceerbaarheid, is de amandelolie van VIGOR gelinkt aan smaak, gezondheid en gastronomie.